Home
Wij over onszelf
Verhuur
Autorally/circuit
Diversen
Nieuwe aanwinst(en)
Werkplaats
In- en uitbouw motor
Koppeling vervangen
Revisie vd motor
Projecten
Opbouw Buggy Classic
Hummer Xperience
La HuPo
Contact

 

Op deze pagina beschrijven we de opbouw van de Buggy Classica en aan de hand van foto`s laten we het verloop van de opbouw zien.

We beginnen met het verwijderen van de oude kabelboom. Zoals vaker met oude wagens is het een wirwar van draden en nergens is een schema van; ook zijn de kleurcode`s niet gebruikt dus dan is de beste remedie: het verwijderen van de bedrading!

Zo zag het eruit onder het dashboard:

 

 

Hier is werkelijk geen touw aan vast te knopen; zonder beschrijving kom je hier niet uit...

Hier is alle bedrading verwijderd:

 

Uiteraard hebben we ook alle klokken en knoppen verwijderd; zodra de nieuwe kabelboom erin zit worden de bruikbare klokken en knoppen opnieuw geplaatst en eventuele defecte knoppen/klokken vervangen door nieuwe exemplaren.

 

 

 

Hieronder een kleine greep uit de verwijderde bedrading:

 

 

 De eerste kabelboom is gelegd; ook is hieronder goed de  zekeringenkast te zien:

 

 

Hieronder zie je de losse zekeringenkast en het massa-verdeelblok:

 

 

Aan de achterzijde komen de draden al uit het achterspatbord voor de verlichting e.d.

 

 

De motor gemonteerd maar nog niet aangesloten:

 

 

 De motor is aangesloten evenals de rest van de kabelboom. Echter we moeten alle bedrading nog netjes wegwerken; dat is de laatste stap. Op het moment van onderstaande foto`s werkt alles zoals het hoort echter de motor heeft nog niet gelopen; wel hebben we hem laten ronddraaien....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Update 24 - 3 - 2012:

Vandaag voor het eerst de motor laten lopen. Hij sloeg vrijwel gelijk aan. Wel moest de onsteking iets versteld worden en is het slangetje van de vacuum vervroeger geknapt. Dit hebben we professorisch tijdelijk opgelost maar gaat in de toekomst vervangen worden.

Helaas bleek tijdens de testrun dat de dynamo niet bijlaadt; deze gaan we vervangen en helaas bleek ook het druklager en drukgroep niet goed te zijn dus de motor is er nu weer uit zodat we dit kunnen gaan vervangen.

 

Wordt vervolgd!

 

Top
Welkom bij Pol-motorsport!